Over Taalcursussen Spaans in Spanje


10 leuke dingen om te doen tijdens je taalcursus Spaans in Barcelona

dinsdag juli 27, 2021 | Spaanse Cultuur, Spaanse Taal | Posted by studyspanishinspain

1236 views
  • English
10 things to do when you Learn Spanish in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, en er zijn activiteiten voor iedereen, altijd en elke dag. Je zult enorm genieten van deze stad tijdens je taalcursus Spaans in Barcelona. Hier is een lijst van 10 dingen die je in Barcelona moet doen als je Spaans leert. Van toeristische plaatsen tot enkele lokale activiteiten, er is genoeg om uit te kiezen. Barcelona is zonder twijfel een van Spanje’s meest populaire bestemmingen voor een cursus Spaans. Check deze lijst in elk gevel even: 10 leuke dingen om te doen tijdens je taalcursus Spaans in Barcelona.

1. Doe een (free) walking tour in Barcelona

Wanneer je Spaans leert in Barcelona, is een stadstour een goede start om de stad te leren. Verschillende organisaties bieden ze (gratis) aan, maar er zijn ook betaalde rondleidingen met speciale thema’s (een familierondleiding, een rondleiding aangeboden door een architect, een groene rondleiding, enz.

Gratis wandeltochten Barcelona promoot toerisme dat entertainment, cultuur en respect voor de stad combineert 🙂 Je leert de Ramblas, de Ghotische wijk, de kathedraal van Barcelona, la Plaza del Rey en vele andere verborgen plekken in Barcelona kennen tijdens de gratis tour. Het ontmoetingspunt is op de Plaza Catalunya; de totale wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Een geweldige activiteit voor de middag, na een ochtend Spaanse les in Barcelona.

Als je advies nodig hebt, zullen de docenten van onze cursus Spaans in Barcelona je graag helpen.
 

What to do Barcelona

 

2. Geniet van Gaudí’s architectuur bij Park Güell

Het wereldberoemde Park GĂĽell, gelegen op een heuvel, is een absolute must-see attractie in Barcelona. De bouw van het park begon in 1900, toen zakenman Eusebi GĂĽell, na enkele succesvolle eerdere projecten, GaudĂ­ de opdracht gaf om het te ontwerpen. U kunt het toegangsbewijs online kopen door een dag en een tijdslot te kiezen; zorg dat je op tijd bent.

Een van de meest iconische items van Parque Guell is de Serpentine Bench, een bekende bank met mozaïektegels langs het terras rond Park Güell. Gemaakt in een kenmerkende serpentinevorm en variërende levendige tinten voor een statement-effect, is de bank ontworpen met behulp van jettison-tegels van een fabriek in de buurt.
 

Visit Park Guell Barcelona

 

3. Bezoek La Barceloneta

La Barceloneta is een oude visserswijk in Barcelona die de laatste jaren erg trendy is geworden. De wijk werd ontworpen door een militaire architect als een raster met land teruggewonnen uit de zee.

La Barceloneta staat bekend om zijn zandstrand en de vele restaurants en nachtclubs langs de promenade. In het centrum van de wijk is een klein museum genaamd “Casa de la Barceloneta” gehuisvest in een bewaard gebleven gebouw uit 1761.
 

Park Guell Barcelona

 

Spanish Courses in Barcelona

Read More

 

4. Reis naar het verleden: de Tramvia Blau

De Tramvia Blau van Barcelona is een perfect bewaard gebleven tram uit 1901; het is de enige “survivor” van het begin van de 20e eeuw en het is een leuke ervaring om aan boord te zitten voor eenritje. Tickets zijn aan boord (zoals vroeger) te koop voor 5,50 euro. Bekijk de dienstregelingen online en neem metrolijn 7 om er te komen (halte: Avinguda Tibidabo).

De Tramvia doorkruist een deel van de Tibidabo-heuvel en volgt een route die je langs Modernista- en Noucentista-gebouwen voert met een prachtig uitzicht over Barcelona. Het zet je uiteindelijk af bij de Tibidabo’s Funicular. Verdere klim op een heuvel leidt je naar Tibidabo Park (zie #5).

5. Tibidabo Park

Nu je hier toch bent… neem die kabelbaan en maak plezier met de medestudenten van je cursus Spaans in Barcelona in het Tibidabo-pretpark, dat aan het begin van de 20e eeuw werd aangelegd. Tibidabo is nu meer dan 100 jaar oud en een van de oudste ter wereld, een combinatie van moderne en oudere attracties. Tibidabo heeft het beste uitzicht over Barcelona en een zeer nostalgische sfeer. Naast de attracties zijn er restaurants en picknickplaatsen. Natuurliefhebbers zullen merken dat de Tibidabo-berg uitstekende wandelpaden biedt. Tibidabo is een magische plek, een van de bekende bezienswaardigheden van Barcelona.
 

Tibidabo amusement park Barcelona

 

6. Ga naar Las Ramblas en bezoek aan het wassenbeelden museum

Je bent niet in Barcelona geweest als je niet op Las Ramblas bent geweest. Mis een bezoek aan de Boqueria-markt niet, de meest kleurrijke en levendige markt van Barcelona.

Er zijn verschillende straatartiesten op Las Ramblas. De meesten doen standbeeldacts, anderen dansen, spelen muziek of doen magische acts. Als je eenmaal onderaan Las Ramblas bent aangekomen, kun je de lift nemen in het monument van Christopher Columbus en het wassenbeeldenmuseum, Museu de la Cera, bezoeken met meer dan 300 modellen. Het Columbus-monument is een gigantisch monument van 60 meter hoog. Als je omhoog gaat, heb je een fantastisch uitzicht over de haven en de stad!
 

Market la Boqueria Barcelona Spain

 

7. Probeer het lokale eten van Catalunia

Als je Spaans leert in Barcelona, prober dan een paar locale gerechten uit deze streek. Een paar aanraders:

  • Escudella: een vrij zware traditionele soep, heerlijk voor in de winter
  • Coca Catelane: een traditioneel gerecht in Barcelona dat een beetje op een pizza lijkt. Het is een deeg waar hoger worden toegevoegd. Het heeft echter geen ronde vorm zoals een pizza maar een vorm.
  • Trinxat de la Cerdanya: een mengsel van puree en aardappel; het wordt meestal gemaakt met gerookt varkensvet, maar spek kan ook worden gebruikt.
  • Esqueixada de bacallĂ : Het hoofdingrediĂ«nt in dit gerecht is kabeljauw (bacallĂ ), een veel gegeten vis in Barcelona.

8. Ga een dag naar MontjuĂŻc

Montjuïc, een berg in Barcelona, is een geweldige plek om een dag door te brengen. Montjuic is een Olympisch georiënteerde in het zuidoosten van Barcelona met attracties in het Parc de Montjuïc, een gebied met musea, een kasteel en een fantastisch uitzicht over de stad, plus een overvloed aan dingen om te zien en te doen. Geniet van de frisse lucht, bezoek eenmuseum, ga sporten of bekijk de magische fontein bekijken.

In de zomer kunt je zwemmen in de Olympische zwembaden van Picornell of genieten van een openluchtfilm in het kasteel van MontjuĂŻc, of van een bezoek aan de fantastische groene parken in de Botanische Tuinen.

9. Bezoek locale festiviteiten: la Mercé

Barcelona heeft altijd veel gratis, lokale festiviteiten, waaronder het belangrijkste feest, La Mercè, datum in september. U zult genieten van gratis muziekconcerten, tentoonstellingen, straatoptredens, vuurwerk en traditionele activiteiten zoals castellers en correfocs. Als je de mogelijkheid hebt om in september een cursus Spaans in Barcelona te volgen, moet je overwegen om dat te doen.
 

La Boqueria Entrada

 
Je kunt ook deelnemen aan een correfoc van een brandende race. Dit is de meest indrukwekkende attractie van La Mercè-festiviteiten. Mensen verzamelen zich en beginnen dan onder vuurwerk een race door de stad. Overal, tijdens de week van La Mercè, zie je prachtig en levendig vuurwerk rond Barcelona.

Een andere belangrijke attractie van La Mercè is de reuzenparade: enorme personages lopen rond met grote kostuums van koningen, koninginnen en figuren.

10. Mis de Sagrada Familia, La Pedrera en Casa BatlĂł niet

Onze ’10 leuke dingen om te doen tijdens je taalcursus Spaans in Barcelona’ lijst zou niet compleet zijn de meest iconische gebouwen van Barcelona. Gaudi’s Sagrada Familia en enkele van zijn andere gebouwen – vooral La Pedrera (Casa MilĂ ) en Casa BatllĂł – zijn enkele van de meest bezochte plaatsen in Barcelona; GaudĂ­ wereldberoemde meesterwerken verspreid over Barcelona.
 

Barcelona Casa Batlo

 
La Sagrada Familia is een adembenemende kerk; de bouw van het Sagrada Familia-project begon in 1882. Het werd in 1984 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. La Sagrada Familia kreeg de aanduiding voornamelijk vanwege de unieke architectuur en het vermogen van Gaudí om innovatieve en artistieke creaties te creëren. Om teleurstelling te voorkomen reserveer je best enkele dagen van tevoren een kaartje.

Als je Spaans leert in Barcelona, zijn de mogelijkheden om te verkennen en de lijst met wat je moet doen eindeloos. Een cursus Spaans volgen in Barcelona is een uitstekende kans om in deze geweldige stad te wonen.

 

Spanish Courses in Barcelona

Contact us

 

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *