Over Taalcursussen Spaans in Spanje


De Betoverende Geheimen van Sevilla Verborgen Hoekjes, Pleinen en Straten

dinsdag november 07, 2023 | Reizen in Spanje | Posted by studyspanishinspain

568 views
  • English
The Enchanting Secrets of Seville

Welkom in Sevilla, de prachtige stad in Zuid-Spanje waar geschiedenis, cultuur en schoonheid samenkomen bij elke stap.   Ken jij de geheimen van Sevilla? We verkennen Sevilla’s verborgen hoekjes, betoverende pleinen en boeiende straten ontdekken die vaak aan het oog van de typische toerist ontsnappen. Doe met ons mee op deze virtuele tour terwijl we de meest prachtige en minder bekende juweeltjes onthullen die zo bijzonder maken. De meeste locaties liggen op een steenworp afstand van de Spaanse School in Sevilla.

1. Barrio Santa Cruz – Callejón del Agua:

Slenter door de labyrintachtige straten van Barrio Santa Cruz, de oude Joodse wijk, en je zult terecht komen in de Callejón del Agua. Dit smalle steegje is versierd met levendige pottenplanten, overhangende bougainvillea en kunstig betegelde gevels. Het gekabbel van een fontein weerkaatst door de lucht en creëert een oase van rust te midden van de bruisende stad.

Maria Louisa park Sevilla

2. Plaza de Doña Elvira:

Verscholen in Barrio Santa Cruz straalt Plaza de Doña Elvira tijdloze charme uit. Een schilderachtig plein omringd door historische gebouwen met smeedijzeren balkons, het beschikt over een centrale fontein en levendige sinaasappelbomen. De aantrekkingskracht van dit plein is onweerstaanbaar, waardoor het een favoriete plek is voor zowel de lokale bevolking als veeleisende reizigers.

3. Plaza de los Venerables:

Begeef je naar de wijk Alameda de Hércules om de Plaza de los Venerables te ontdekken. Deze verborgen oase heeft een barokke kerk en een voormalig hospice, beide met prachtige architectonische details. De serene sfeer en de vermenging van geschiedenis en kunst creëren een onvergetelijke sfeer.

Parque Maria Louisa Spain

4. Calle Pureza in Triana:

Steek de Guadalquivir-rivier over naar de charmante wijk Triana en je zult Calle Pureza tegenkomen. Bekend om zijn traditionele keramische werkplaatsen, tapasbars en flamenco-spirit, vangt deze straat de essentie van de ziel van Sevilla. Perfect voor een avondje uit met je mede-studenten!

5. Plaza del Cabildo – Archivo de Indias:

Aangrenzend aan de kathedraal van Sevilla wordt Plaza del Cabildo omlijst door het imposante Archivo de Indias. Genoteerd als UNESCO-werelderfgoed getuigen dit plein en gebouw van de historische betekenis van Sevilla als een centrum van ontdekking en handel tijdens het tijdperk van de ontdekkingsreizen.

Plaza del Cabildo

6. Calle Betis – Riverside Views:

Wandel langs Calle Betis aan de Triana-zijde van de rivier en je wordt beloond met adembenemende uitzichten op de skyline van Sevilla weerspiegeld in de Guadalquivir. Dineer in een restaurant aan de rivier en geniet van de betoverende avondsfeer. Calle Betis loopt parallel aan de loop van de Guadalquivir-rivier, tegenover het historische centrum van de stad, en is waarschijnlijk een van de meest iconische straten van Sevilla.

7. Plaza de la Alianza:

Verscholen in de Joodse wijk straalt Plaza de la Alianza een uitnodigende sfeer uit. Omringd door witgekalkte gebouwen en charmante eetgelegenheden is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de lokale ambiance. Het plaveisel bestaat uit keien en keien. In het midden bevindt zich een fontein, bovendien maken de muren van de Alcázares deel uit van het plein, terwijl traditioneel ogende huizen de rest completeren. Het plein heeft weelderige begroeiing, vooral het deel dat geen uitgang heeft, waar we verschillende sinaasappelbomen vinden.

8. Calle de las Sierpes:

Een winkelparadijs voor modeliefhebbers, Calle de las Sierpes in het centrum van Sevilla, vlakbij de taalschool, herbergt elegante boetieks, traditionele winkels en supergezellige cafés en restaurantjes. Deze historische straat is al eeuwenlang een commercieel centrum en combineert moderne detailhandel met ouderwetse charme. Hoewel Calle Sierpes de beroemdste straat is, zijn aangrenzende straten zoals Tetuán, O’Donnell, Rioja en Velázquez ook autovrij en bruisen ze van leuke winkels, cafés en restaurants.

Calle Sierpes downtown Sevilla

9. Plaza de España – María Luisa Park:

Hoewel Plaza de España niet precies verborgen is, overschaduwt zijn grootsheid vaak de serene schoonheid van het omliggende María Luisa Park. Verken de kronkelende paden, weelderige tuinen en rustige vijvers van het park voor een serene ontsnapping aan de stadsdrukte. Heb je wat frisse lucht en rust nodig na je Spaanse lessen in Sevilla? Het park is een van de belangrijkste longen van de stad Sevilla en het belangrijkste stadspark.

10. Callejón de la Inquisición:

Duik in het verleden terwijl je Callejón de la Inquisición betreedt. Dit smalle steegje roept de geschiedenis van Sevilla op en herbergt het voormalige hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Het slecht verlichte pad nodigt uit tot reflectie over het complexe erfgoed van de stad.

Parque Maria Louisa

De verborgen hoekjes, pleinen en straten van Sevilla wachten om ontdekt te worden. Dompel  je  onder in de rijke geschiedenis, artistieke flair en boeiende verhalen van de stad. Of je nu dwaalt door de charmante steegjes van Barrio Santa Cruz of uitkijkt over het panoramische uitzicht vanaf Calle Betis, de geheimen van Sevilla wachten op je!

Leer más:
Learn Spanish and explore 14 highlights in Sevilla

Belangstelling voor een Taalcursus Spaans in Sevilla?

Meer info hier

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *