Over Taalcursussen Spaans in Spanje


De lekkerste churros in Spanje

dinsdag oktober 10, 2023 | Spaanse Cultuur | Posted by studyspanishinspain

646 views
  • English
A Guide to Churros and Where to Find Them

Hoe je het beste kunt genieten van de populairste snack van Spanje

Weet je wat het ultieme Spaanse comfortvoedsel is waar Spanjaarden geen genoeg van kunnen krijgen? Het zijn Churros con chocolate. Natuurlijk moet je deze smakelijke lekkernij proberen als je Spaans leert in Spanje. Lees gauw verder vind alles wat je moet weten over churros. Of je nu in Valencia, Madrid, Sevilla of ergens anders in Spanje bent, mis deze unieke churro-ervaring niet! Je vindt de beste plekken waar je churros kunt eten en tips over hoe je churros thuis kunt bereiden! Hier is een Gids voor Churros en de lekkerste churros in Spanje kunt vinden.

Hoe worden churros eigenlijk gemaakt?

Churros worden gemaakt van eenvoudig deeg van bloem, water en zout. Het deeg wordt door een stervormig spuitmondje geperst om de kenmerkende geribbelde vorm te creëren. De churros worden vervolgens diepgefrituurd tot ze goudbruin en knapperig aan de buitenkant zijn en luchtig van binnen.

Spanish comfort good Churros

Hoe eten de Spanjaarden churros?

Hoe eten de Spanjaarden churros? Soms als ontbijt, en soms als een lekker tussendoortje. Churros worden vaak geserveerd met een kop dikke, hete chocolade om in te dippen. Ja, je leest het goed – Spanjaarden dippen hun churros in hete chocolade! En dan hebben we het niet over de dunne, suikerachtige warme chocolademelk die je misschien gewend bent. Spaanse chocolade is dik en rijk, bijna als een pudding, en vormt de perfecte aanvulling op de knapperige, luchtige churros. Deze ontbijttraditie kan worden genoten in cafés en churrerias (gespecialiseerde winkels die churros verkopen) door het hele land.

Churros con chocolate

De churros-cultuur in Spain

Churros hebben een lange en rijke geschiedenis in Spanje, die teruggaat tot de 16e eeuw toen Spaanse herders ze maakten als draagbare, gemakkelijk mee te nemen snacks. Tegenwoordig worden churros landelijk genoten en worden ze vaak verkocht in churrerías (churrowinkels) of vanuit voedselwagens op straat. Churros zijn zo geliefd in Spanje dat ze zelfs hun eigen feestdag hebben! Elk jaar op 12 december viert het land de Día de los Churros (Churros Dag), waar mensen in heel Spanje zich tegoed doen aan deze heerlijke lekkernijen.

Churreria in Spain

Beroemde cafes waar je de lekkerste churros in Spanje kunt vinden

1. Chocolatería San Ginés – Madrid

Gelegen in het hart van Madrid, is Chocolatería San Ginés een van de meest beroemde plekken om churros te eten in de stad. Het café bestaat al sinds 1894 en heeft een gezellige, ouderwetse charme. De churros worden hier geserveerd met een kop dikke, fluweelachtige hete chocolade die perfect is om in te dippen.

Als je in Madrid bent, moet je zeker even langs Chocolatería San Ginés aan Pasadizo de San Ginés, 5, 28013 Madrid.

Must try for Spanish students Churros

2. Bar El Comercio – Gijón

Bar El Comercio is een must-visit voor iedereen die naar de noordelijke kuststad Gijón reist. Dit traditionele café bestaat sinds 1906 en staat bekend om zijn heerlijke churros en hete chocolade. De churros worden hier dagelijks vers gemaakt en zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.

Je kunt Bar El Comercio vinden op Calle del Comercio, 18, 33201 Gijón, Asturië.

3. Churrería Ruzafa – Valencia

Als je jezelf in Valencia bevindt, zorg er dan voor dat je langs Churrería Ruzafa gaat voor enkele van de beste churros in de stad. Dit door een familie beheerde café bestaat al meer dan 60 jaar en staat bekend om zijn knapperige, gouden churros en rijke hete chocolade. De churros worden hier gemaakt volgens traditionele recepten en zijn de perfecte manier om je dag te beginnen. Je kunt Churrería Ruzafa vinden op Calle Cuenca, 46, 46008 Valencia.

preparing churros churreria Spain

4. Bar El Comunista – Seville

Gelegen in het hart van Sevilla, is Bar El Comunista een gezellig café perfect voor een snack in de late ochtend. De churros hier zijn knapperig, luchtig en heerlijk, en worden geserveerd met een kop dikke, rijke hete chocolade. Het café heeft een ontspannen sfeer en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van Spaanse lekkernijen. Je kunt Bar El Comunista vinden op Calle Trajano, 31, 41002 Sevilla.

Als je in de buurt van de Costa Del Sol bent: andere beroemde churrería Churreria Ramón in Marbella.

Dit zijn enkele bekende cafés in Spanje waar je kunt genieten van heerlijke churros. Of je nu in Madrid, Sevilla, Valencia of Gijón bent, er staat een churrocafé op je te wachten!

Hoe maak je thuis churros?

Natuurlijk kun je ook thuis van churros genieten! Je kunt churromixen gemakkelijk vinden in Spaanse supermarkten zoals b.v. Mercadona, in de buurt van je Spaanse school of accommodatie, of je kunt ze helemaal zelf maken met behulp van een churro-recept. Woon je bij een gastgezin in Spanje? Dan kun je aan je gastmoeder vragen om je te leren hoe je ze moet bereiden!

Een paar tips. Om thuis churros te maken, heb je een spuitzak nodig met een stervormig spuitmondje om de kenmerkende vorm van de churros te creëren. Vervolgens kun je de churros in hete olie frituren tot ze goudbruin en knapperig zijn, en ze serveren met hete chocolade of koffie. Hoewel het eten van churros in een café leuk en sociaal kan zijn, is er iets bijzonders aan om ervan te genieten in het comfort van je eigen huis.

Dus, dat is alles wat je moet weten over Spaanse churros! Of je ze nu in hete chocolade doopt of gewoon op zichzelf geniet, deze smakelijke lekkernijen moet je zeker proberen als je Spaans leert in Spanje, op vakantie bent of gewoon in Spanje reist.

¡Buen provecho!

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *