Over Taalcursussen Spaans in Spanje


Herfst in Spanje: perfect om Spaans te leren in Spanje

maandag september 18, 2023 | Spaanse Taal | Posted by studyspanishinspain

253 views
  • English
Autumn in Spain the perfect season to learn Spanish in Spain

Terwijl het heerlijke weer gaat wijken voor de warme kleuren van herfst, blijft het verlangen naar zon lekker weer en de zomerse sfeer altijd nog hangen. Als je hunkert naar die zorgeloze dagen en wordt aangetrokken door de charme van Spanje, heb ik goed nieuws voor je. De herfst is het perfecte seizoen om Spaans te leren in Spanje. Zie je zelf genieten van de Spaanse cultuur, de lekkere tapas, de warme zoon, en studeer Spaans in een van de charmante steden vol geschiedenis en/of vlak bij het strand. De overgang van de zomer naar de herfst is een onvergetelijke ervaring in Spanje. Laten we gaan en ontdek waarom de herfst het perfecte seizoen is om Spaans te leren in Spanje.

Herfst in Spanje

De herfst in Spanje is prachtig, en het hoogseizoen glijdt langzaam weg. Met minder drukte kunnen reizigers de beste tijd hebben om beroemde bezienswaardigheden en attracties te bezoeken zonder opgepropt te zitten. De tarieven voor accommodatie en tours zijn absoluut lager in dit laagseizoen; de temperaturen zijn mild met veel zonneschijn, de dagen zijn langer, en alles is minder duur. Over het algemeen zijn de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november) de beste tijden om Spanje te bezoeken (voor een een intensieve taalcursus Spaans in Spanje).

Oktober en november

Oktober is een overgangsmaand van zomer naar herft. Terwijl in Nederland de herfst al lang begonnen is in oktober, kan het in Spanje aan het begin van de maand nog behoorlijk heet zijn, vooral als je naar de warmste regio’s gaat, zoals Andalusië (lees meer: beste plekken om Spaans te studeren in Andalusië). Eind oktober begint ook daar meer herfstachtig weer. De zeewater temperatuur is gemiddeld 23 graden, dus je kunt nog heerlijk zwemmen in het water in Malaga, Valencia, Cadiz, Denia en Alicante. Zwemmen in oktober in Bilbao, in de buurt van Barcelona, Gijon, A Coruña, San Sebastian en Santander, is mogelijk, maar de zee is over het algemeen koel.

Canary Islands october November

Oktober is ook perfect voor een reis naar de Canarische Eilanden – met Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote als de meest populaire keuzes. Met een maximale dagtemperatuur van 27 graden en nachttemperaturen rond de 20 graden, is oktober de beste maand om te bezoeken, omdat de zomermaanden voor de meeste mensen te warm zijn. Het is ook een zonnige tijd van het jaar, met een gemiddelde van 235 uur zonneschijn gedurende de maand. Het regent niet veel.
Een andere plek waar het nog lekker warm is, is natuurlijk Ibiza, wanneer de temperaturen hoog blijven tussen de 25 en 28 graden. De maanden tussen november en april zijn het laagseizoen, waarin vlieg- en hoteltarieven dalen, evenals de temperaturen naar een meer gematigde 15 – 19 graden.

Spanje is in november het warmste land in Europa, met tal van spectaculaire steden op het vasteland waar je ook van de winterzon kunt genieten. De winter in Spanje, van november tot en met februari, is het beste seizoen voor bezoekers die op zoek zijn naar minder drukte. De goedkoopste tijd om Spanje te bezoeken is ook meestal van december tot maart, hoewel je ook kunt genieten van betaalbare vluchten en hotels in het vroege voorjaar en de late herfst. In de wintermaanden zijn er veel levendige markten en activiteiten gewijd aan jaarlijkse vieringen zoals Kerstmis, Carnaval en Oud en Nieuw. Je kunt richting Andalusië gaan, de warmste regio van Spanje in november en gedurende de winter.

Tenefire Spanish School

Malaga in de herfst

In Malaga vind je in november kent veel zon, maar het kan zeker ook wel regenen, je hebt wel een jasje nodig. November is een geweldige maand om Malaga te verkennen en enkele van de populaire toeristische attracties te bezoeken, omdat je nu geen zorgen hoeft te maken over drukte of wachtrijen. Het is ook een uitstekende maand om de natuur in te trekken, omdat het weer nog steeds relatief stabiel en mild is.

Kun je in november in Malaga nogzwemmen? De gemiddelde watertemperatuur in november ligt rond de 18ºC, hoewel deze aan het begin van de maand nog op de 21ºC ligt. Als je in november in de zee wilt zwemmen, doe dat tijdens de eerste helft van november. Het is een verfrissende en aangename duik op een zonnige dag na je Spaanse lessen in Malaga, dus je kunt nog steeds van het water en een dagje aan het strand genieten.

Seville in de herfst

Als je in oktober en november naar Sevilla gaat, merkt je dat het eerst nog heerlijk is; stukje bij beetje wordt het wel minder warm en bewolkter; dit zijn de maanden waarin je waarschijnlijk wat regen in Sevilla zult zien. Maar de temperaturen zijn zelfs in november nog steeds aangenaam, met een gemiddelde van 20 graden Celsius en 7 uur zon per dag. De herfst is een geweldige tijd van het jaar om Sevilla te bezoeken en Spaans te studeren.

Denia | Alicante in oktober en november

Dénia heeft een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. Het is behoorlijk mild in november, maar neem wel een trui of jas mee voor de avonden. Het gemiddelde dagelijkse maximum is 20 graden Celsius en het gemiddelde dagelijkse minimum is 9 graden Celsius. Dénia, met ongeveer 325 zonnige dagen per jaar, is een populaire bestemming voor allerlei soorten toeristen. De nabijgelegen stad Alicante heeft trouwens het hoogste aantal zonuren in Europa. Met een gemiddelde van 349 zonuren per maand is Alicante een droombestemming voor Spaanse studenten die van de zon houden.

Alicante Study Spanish

Barcelona in de herfst

In Barcelona heeft bijna het hele jaar door heerlijk weer,, zelfs nadat de zomer voorbij is. De herfst is ook een geweldige tijd om van het strand te genieten en dat vakantiegevoel vast te houden. De sfeer in Barcelona tijdens de herfst is kleurrijk en de straten zijn vol met mensen, zowel toeristen als locals, vooral tijdens traditionele evenementen en vieringen.
Het typische weer in de herfst in Barcelona is warm en bewolkt. Barcelona in oktober kan wel wat wind en wolken zien, terwijl het in november ook kan regenen. De gemiddelde temperatuur van Barcelona in november varieert tussen een maximum van 18ºC en een minimum van 12ºC. Het kan deze tijd van het jaar dus ook wel een beetje fris zijn, dus vergeet niet een lichte jas te dragen; maar over het algemeen is het heel aangenaam.

Lees meer over: Spaans leren in Barcelona

Mallorca in oktober en november

De gemiddelde maximumtemperatuur op Mallorca is nog een heerlijke 19ºC in november, warm genoeg om nog in de zon te zitten! We raden wel aan om wat warmere kleding mee te nemen voor de avonden, wanneer de temperaturen dalen tot 10ºC. De zeewatertemperatuur is 19ºC, terwijl de luchtvochtigheid laag is. De Spaanse school op Mallorca bevindt zich in de prachtige stad in de buurt van de indrukwekkende kathedraal, en het strand ligt op slechts een korte wandeling afstand.

Canarische eilanden in oktober en november

Als je je zinnen hebt gezet op een plek om Spaans te studeren vlakbij het strand, behoren de Canarische Eilanden tot een van je beste opties in november. Hoewel de temperaturen iets dalen ten opzichte van oktober, is het weer overdag nog steeds geschikt om te zonnebaden. Op Lanzarote is de gemiddelde dagtemperatuur in november 20,7°C. In november begint ok het winterseizoen op Tenerife, wat betekent dat de temperatuur begint te dalen. Toch betekenen gemiddelde maximumtemperaturen van 24,3 ºC en ongeveer 6 uur zon per dag dat het nog steeds warm en zonnig is!

Spanish in Tenefire all year

 

Wil jij ook een een taalcursus Spaans doen in Spanje?

Overzicht leukste taalscholen in Spanje

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *