Over Taalcursussen Spaans in Spanje


Leer Spaans in Sevilla: 14 hoogtepunten

maandag januari 10, 2022 | Spaanse Taal | Posted by studyspanishinspain

675 views
  • English
Learn Spanish and explore Seville

Als je in Sevilla bent om Spaans te leren, zul je genieten van deze unieke stad vol geschiedenis, cultuur, kunst, kleur en zon. Enkele van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Spanje, mythische buurten, prachtige pleinen en musea bevinden zich eigenlijk in Sevilla. Bovendien zul je genieten van de geweldige sfeer en het lekkere weer, die je taalcursus Spaans in Sevilla nog specialer zullen maken. Dus wat zijn de beste bezienswaardigheden om te zien in Sevilla? Leer Spaans in Sevilla en geniet van deze geweldige stad.

1. Real Alcázar & Gardens, een belangrijke bezienswaardigheid in Sevilla

De cursus Spaans in Sevilla biedt alles wat je nodig hebt om een taal te leren. Het personeel is geweldig, de service is geweldig en het onderwijsniveau is uitstekend. Het is mooi gelegen in het centrum van Sevilla en heeft een prettige sfeer. Verder organiseren ze culturele activiteiten om de stad beter te leren kennen. Ik raad echt aan om hierheen te gaan om je taalvaardigheid in de prachtige stad Sevilla te verbeteren!

Het Real Alcázar is een paleis – een van de oudste ter wereld, daterend uit de 11e eeuw – met kamers die het decor zouden kunnen zijn voor Duizenden Nachten. Is het een bezoek waard? Jawel. Het ligt midden in het stadscentrum. Dit UNESCO-werelderfgoed herbergt de evolutie van de stad hier in de muren, van de Arabische periode en middeleeuwen tot de renaissance- en barokperiode.

Vergeet niet de tuinen van het Real Alcázar te bezoeken. Besteed speciale aandacht aan Mercury’s zwembad, van Garden of Dance tot Garden of the Ladies. Als je een Game of Thrones-fan bent, heb je nog een reden om te komen: het Real Alcázar en zijn tuinen waren vroeger scènes uit Dorne (plaats van het Martell-huis).

Wist je dat het Alcázar nog steeds een koninklijke residentie is? Als hij naar Sevilla komt, woont de koning van Spanje hier nog steeds en is het het oudste koninklijke paleis van Europa.

2. De kathedraal

Een ander embleem van Sevilla is de kathedraal. Het is een van de meest spectaculaire gotische kathedralen in Europa (en de wereld natuurlijk) gebouwd over de overblijfselen van een Moorse moskee. Neem de tijd om de kerk te verkennen, want er is overal iets te zien, van de gedessineerde vloeren tot de spectaculaire plafonds en alles daartussenin. En vergeet niet het graf van Christoffel Columbus te bekijken.

Cathedral Seville Spain

3. Ga naar La Giralda en Leer Spaans in Sevilla

De Giralda is een van de meest emblematische monumenten in Sevilla. Je kunt de toren beklimmen voor verreikende uitzichten; je bereikt de top door 34 brede hellende hellingen en 17 treden te beklimmen.

Er zijn 25 klokken in de Giralda; ze worden gebeld op essentiële feestdagen en het geluid is spectaculair. De naam van de Giralda komt van de windwijzer, de giraldillo, een Spaans woord dat betekent: “windwijzer op een toren met een menselijke of dierlijke figuur”. Deze giraldillo werd in de 16e eeuw aan de top toegevoegd om de triomf van de christelijke religie over de moslim te vertegenwoordigen.

4. Plaza de España, de mooiste plek van Sevilla

Spaans leren in Sevilla is een fantastische ervaring! De Spaanse school was geweldig; het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Deze zomer was de tweede keer dat ik Spaanse lessen volgde in Sevilla. Beide keren waren heerlijk en productief. Als bonus hebben ze een prachtig pand.

Het beroemde plein van 50.000 vierkante meter van Sevilla, gebouwd in 1929 voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, is gemakkelijk een van de mooiste en meest iconische bezienswaardigheden van de stad. U kunt de oevers en tegels van 48 Spaanse provincies zien. Volgens de geschiedenis verklaarde Alfonso XIII de Plaza de España voor de eerste keer dat hij verklaarde: “Heren, ik wist dat dit mooi was… Maar niet zo mooi”.

De Plaza de España is een unieke culturele, artistieke en ontspannende ervaring die niemand mag missen bij een bezoek aan Sevilla. Het plein is omgeven door de balustrade balkons van een gebouw in neo-Moorse renaissancestijl, dat ronddraait volgens de vorm van het kanaal dat door het plein loopt.

Plaza Espana Seville

5. Heb een gezellig middag in het prachtige María Luisa Park

Als je een relaxte middag wilt hebben na de Spaanse lessen en wilt uitrusten na de dagelijkse drukte in deze prachtige stad, kom dan naar Parque María Luisa, de groene long van de stad. Terwijl je rondloopt, kom je Plaza América tegen, door de lokale bevolking het “Duivenplein” genoemd vanwege de vele vogels die genieten van de voedselresten.

Tip: combineer je bezoek aan Parque María Luisa met Plaza de España.

Sevilla Parque Maria Luisa

6. Maak een korte wandeling naar de Guadalquivir en de Torre del Oro

Maak een korte wandeling langs de oevers van de Guadalquivir naar de Torre del Oro, beter bij zonsondergang. Het is niet ver van het centrum van Sevilla. De toren was waar de goudmagazijnen zich bevonden, en er wordt gezegd dat het de toegangspoort is voor goud dat uit de Nieuwe Wereld komt. Toegang tot de Toren kost € 3 (gratis op maandag).

Torre de Oro Sevilla

7. Verken Barrio de Triana

Ik heb negen weken doorgebracht op deze geweldige school in het centrum van Sevilla. De Spaanse lessen waren uitstekend, evenals alle leraren die ik ontmoette! Het enthousiasme, het geduld en de humor van mijn leraar maakten de lessen erg productief en leuk. Ik zou deze school zeker aanraden aan iedereen die erover denkt om Spaans te studeren!

Een reis naar Sevilla is niet helemaal compleet zonder een bezoek aan Triana, de meest authentieke en flamencowijk. Wat de ‘Barrio de Triana’ onderscheidt, is het erfgoed als traditionele pottenbakkerswijk en de zigeunergemeenschap. Eeuwenlang hebben de mensen van deze buurt de klei van de oevers van de rivier de Guadalquivir gebruikt om authentiek Andalusisch keramiek te maken.

Er is veel te ontdekken op deze markt, waaronder een breed scala aan groente- en fruitstalletjes, authentieke vleeswaren en kazen, vers gevangen vis en nog veel meer!

Andere aanbevolen haltes zijn Plaza del Altozano, Calle Betis, Capilla del Carmen, Castillo de San Jorge, en natuurlijk, als de zon ondergaat, ga naar een flamenco-podium.

8. Doe eens wat anders: ga naar de Metropol Parasol (las Setas)

Nog een leuk bezoek voor een middag na de Spaanse lessen: bezoek de Metropol Parasol (ook bekend als “las setas”). Dit gebouw breekt met de klassieke Sevilliaanse stijl en geeft de stad een modern tintje. De Metropol Parasol is relatief nieuw (2011) en is een van ’s werelds belangrijkste houten constructies. Je kunt naar boven gaan en je hebt een geweldig uitzicht vanaf het uitkijkpunt. De entree is € 3,-.

Spanish Students in Sevilla

9. Paleis van Sevilla

Ik heb Spaanse lessen gevolgd in Sevilla en online. Goede prijs-kwaliteit. Geweldige leraar, ik heb veel geleerd. Ik hoop snel weer terug te zijn.

Als je van architectuur houdt, is Sevilla een paradijs: de stad staat vol met de mooiste gebouwen. Wat een geluk heb je om naar de Spaanse school te lopen langs prachtige gebouwen, bijvoorbeeld het stadhuis (zetel van het stadhuis), het paleis van San Telmo, het paleis van de gravin van Lebrija, het huis van Pilatos, het paleis van de Dueñas, het Hotel Alfonso XIII of de Royal Tobacco Factory?

10. Maak foto’s van de basiliek van Macarena

Een van de typische wijken van Sevilla is de wijk La Macarena, waar enkele gastgezinnen van de Spaanse school wonen. Breng een snel bezoek aan de Basilica de la Macarena, een van de belangrijkste religieuze tempels van Sevilla. De gele en witte kleuren geven het een unieke charme.

Seville destinations to Learn Spanish

11. Duik in de geschiedenis bij Archivo de Indias

Ik kan deze cursus Spaans in Sevilla ten zeerste aanbevelen aan iedereen die wil groeien in zijn Spaans, op welk niveau dan ook.

Je hebt een verplichte stop bij het Archivo de Indias in het historische centrum als je van geschiedenis houdt. Het werd opgericht in 1785 om alle documentatie met betrekking tot de Spaanse koloniën op één plek te verzamelen. Je kunt het gratis bezoeken, dinsdag t/m zaterdag van 9.30 uur tot 16.45 uur en zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

12. Wandel door Barrio de Santa Cruz

Fantastische school met geweldig personeel; ze maakten het leren van Spaans in Sevilla leuk en geen karwei. De culturele programma’s waren erg goed. Het was de moeite waard om delen van Sevilla te zien die ik normaal niet alleen zou hebben gedaan.

Bezienswaardigheden in Sevilla zijn onder andere Barrio Santa Cruz! Santa Cruz was de oude Joodse wijk in de dertiende eeuw en het zal je verbazen. De middeleeuwse wijk kenmerkt zich door zijn doolhof van geplaveide voetgangersstraatjes (te smal voor auto’s), witgekalkte huizen met sfeervolle patio’s en pittoreske pleinen met terrasjes.

Leer Spaans in Sevilla en verdwaal in de wijk Santa Cruz, een van de mooiste hoekjes van Sevilla Enkele hoogtepunten van Santa Cruz: Mateos Gago Street, de Parroquia de Santa Cruz, het Palacio de los Pinelo, de Callejón del Agua en de Plaza de Santa Cruz.

Barrio de Santa Cruz Seville

13. Bezoek de Plaza de Toros

‘Plaza de Toros de la Real Maestranza’ is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje. In de indrukwekkende 18e-eeuwse stierenvechtarena Plaza de Toros de Sevilla bevindt zich het ‘Museo Taurino’, een museum over de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla. Of het nu voor of tegen is, de stierenvechttraditie is solide in Andalusië, en stierengevechten zijn een belangrijke gebeurtenis in het Andalusische leven.

Seville Spain Plaza de Toros

Meer info over taalcursus Spaans in Sevilla kun je hier lezen:

Spanish course in Sevilla

Typische Spaanse uitdrukkingen uit Sevilla

Om je op weg te helpen voordat u in Spanje aankomt voor je Cursus Spaans, hier zijn drie typische lokale zinnen in het Spaans uit Sevilla. Leer Spaans in Sevilla!

1. Mi arma / Miarma (literally: my soul).

Deze uitdrukking wordt gebruikt in alledaagse gesprekken door de lokale bevolking van Sevilla, en het zou eigenlijk moeten zijn: mi alma. Maar bij de lokale uitspraak wordt de ‘l’ vervangen door een ‘r’. Mi arma (Miarma) is een bekende uitdrukking die genegenheid en zorgzaamheid betekent. Qué te ha pasado, Miarma? Wat is er met je gebeurd, mijn liefste (mijn liefste)?

2. No no ná (as in nada)

Dit is een triple-negatief, en je kunt het gebruiken wanneer iemand iets vertelt dat duidelijk niet waar is, en je wilt al hun aandacht. Als mi arma/alma komt deze Spaanse uitdrukking met de typische uitspraak uit Andalusië: nada is de verkorte versie van ‘nada’ (niets)

3. Si no sabes torear, para que te metes.

Typischer dan deze zoon wordt het niet 🙂 Wil je meer bewijs dat stierenvechten deel uitmaakt van het dagelijks leven in Andalusië? Deze zin betekent: als je niet weet hoe je het moet doen, kun je het beter helemaal niet doen (of: je moet voorbereid zijn op mislukking).
Meer weten over Andalusisch Spaans? Je zult meer ontdekken tijdens je cursus Spaans in Sevilla. Schrijf je snel in en Leer Spaans in Sevilla!

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *