Over Taalcursussen Spaans in Spanje


Ontdek de charmes van de stad en Isla Tabarca terwijl je Spaans leert in Alicante

donderdag september 21, 2023 | Reizen in Spanje | Posted by studyspanishinspain

372 views
  • English
Isla Tabarca While Learning Spanish in Alicante

Van de pittoreske straatjes in de stad, het kasteel, tot de betoverende oevers van Isla Tabarca: Alicante belooft je Spaanse taalvaardigheid te verrijken terwijl je wordt ondergedompeld in de cultuur en schoonheid van de regio. Ontdek Isla Tabarca terwijl je Spaans leert in Alicante!Want als je op zoek bent naar een prachtige bestemming voor een Spaanse onderdompeling in Zuid-Spanje, zoek dan niet verder en kies voor Alicante. En in het weekend bezoek je het prachtige eiland Tabarca.

Spaans leren in Alicante doe je niet alleen in de klaslokalen. Een intensieve Spaans in Alicante biedt een unieke kans om taalvaardigheden te oefenen in authentieke situaties, terwijl je ook de boeiende geschiedenis, smaken en landschappen van deze charmante regio ontdekt. Dus of je nu door de historische straten van de oude stad slentert, naar het mooie Isla Tabarca gaat, of geniet van de culinaire hoogstandjes op de centrale markt in Alicante, je Spaanse taalreis belooft zowel verrijkend als onvergetelijk te zijn.

Welcome isla Tabarca

Isla Tabarca: het kleinste permanent bewoonde eiland van Spanje

Neem de boot naar Isla Tabarca terwijl je Spaans leert in Alicante en geniet van een een dagje naar het prachtige Isla Tabarca, op slechts een korte boottocht verwijderd van de kust van Alicante. Dompel jezelf onder in Spaanse lessen in Alicante terwijl je omringd bent door het kristalheldere water van de Middellandse Zee en leer over de rijke geschiedenis van het eiland. Verrijk je Spaanse woordenschat terwijl je het charmante dorp, het oude fort en de ongerepte stranden van het eiland verkent.

Isla Tabarca onderscheidt zich als een boeiend toevluchtsoord op het eiland dat rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en een heerlijke mediterrane sfeer naadloos combineert. Amper 2 km lang en ongeveer 400 meter breed, Tabarca is het kleinste permanent bewoonde eiland van Spanje met zo’n vijftig inwoners.

Beautiful Isla Tabarca

Isla Tabarca ontdekken: een kijkje in de geschiedenis

Gelegen in de Middellandse Zee, op slechts een boottocht verwijderd van Alicante, is Isla Tabarca een pittoresk juweeltje met een fascinerende geschiedenis. Oorspronkelijk was het een toevluchtsoord voor Barbarijse piraten, maar het werd later door koning Karel III van Spanje omgevormd tot een versterkte nederzetting. Tegenwoordig heeft het zijn historische charme behouden, wat blijkt uit de goed bewaard gebleven architectuur, geplaveide straten en een oud fort dat verhalen uit het verleden vertelt. Tabarca heeft minder dan 100 inwoners; dat aantal stijgt tijdens de zomer omdat toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is.

Streets of Isla Tabarca

Verken Isla Tabarca terwijl je Spaans leert in Alicante

’s Morgens: de boot trip naar Isla Tabarca

Hoe  plan je je trip naar Isla Tabarca terwijl je Spaans leert in Alicante? Je avontuur begint in de haven van Alicante in het centrum van Alicante, waar je aan boord gaat van een comfortabele boot die je naar de oevers van Isla Tabarca brengt. De 45 minuten durende boottocht is niet alleen een vervoermiddel, maar een belevenis op zich. Terwijl je over de glinsterende wateren van de Middellandse Zee vaart, trekt de kustlijn van Alicante zich terug en neemt de verwachting van het verkennen van een nieuwe wereld toe.

Boat Trip to Tabarca Alicante

Aankomst op Isla Tabarca: een wandeling door de tijd

Bij aankomst voel je de historische charme van Isla Tabarca meteen. Geplaveide straten leiden je door het pittoreske dorp en onthullen witgekalkte huizen versierd met kleurrijke bloemen. Je loopt langs de oude muren van het fort, waar een panoramisch uitzicht op het eiland en de zee daarbuiten wacht. Tabarca is erg klein: slechts 2 km lang; er zijn geen wegen en auto’s zie je zelden. Je kunt elke hoek van het eiland te voet bereiken. De straten zijn gemaakt van zand en steen. In minder dan 15 minuten kom je bij het oostelijke en rustigste deel van het eiland.

Lunch aan zee: genieten van mediterrane smaken

Er is volop keuze op Isla Tabarca. U kunt naar een van de charmante restaurants aan zee gaan om te genieten van een mediterraan feestmaal. Verse zeevruchten, lokaal geproduceerde ingrediënten en smaken die de essentie van de regio samenvatten wachten op ons. Tijdens een ontspannen lunch genieten we van de culinaire hoogstandjes die Isla Tabarca te bieden heeft, terwijl we genieten van de rustige zeebries en het panoramische uitzicht op de oceaan.

Cafe isla Tabarca Alicante

Middag: heerlijk relaxen op het strand

Na lekker rondslenteren, genieten van het strand en lekker eten ga weer, voordat de boot terugkeert naar Alicante. Je hebt genoten van de zon op de ongerepte stranden van het eiland, je tenen te dompelen in het turquoise water of verborgen baaien en misschien de zeegrotten verkend die de kustlijn sieren. Als je op zoek bent naar culturele onderdompeling, werpt een bezoek aan het museum van het eiland licht op het boeiende verleden.

Tabarca Streets exploring

Zeker doen: snorkelen en onderwaterroutes

Een ervaring die Isla Tabarca echt onderscheidt, is de levendige onderwaterwereld. Snorkelliefhebbers zullen genieten van het kristalheldere water dat een scala aan zeeleven en levendige koraalformaties onthult. Als alternatief zijn onderwaterroutes perfect voor degenen die dieper willen graven en onderwatergrotten en verborgen schatten willen verkennen.

Een super leuke dag op Isla Tabarca

Een dag (of weekend) op Isla Tabarca omvat de essentie van het mediterrane leven, waarbij geschiedenis, zon, strand, cultuur en avontuur worden gecombineerd op deze leuke dag. De boottocht zelf biedt een uniek perspectief op de kustlijn, terwijl het culturele erfgoed en de natuurlijke schoonheid van het eiland een boeiende achtergrond voor verkenning creëren. Wanneer je terugkeert naar Alicante, zul je blij zijn dat je deze verborgen parel, Isla Tabarca, hebt verkend voordat je maandag weer naar de Spaanse lessen in Alicante gaat.

Wil je ook Spaans leren in Alicante?

Bezoek de Spaanse School in Alicante

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *