Tips om Snel Spaans te leren als je in Spanje woont

woensdag oktober 13, 2021 | Spaanse Taal | Posted by studyspanishinspain

453 views
Tips om Snel Spaans te leren als je in Spanje woont

Ga je verhuizen naar Spanje – of een ander Spaanssprekend land? Of heb je een reis gepland, of misschien woon je al in Spanje? Snel Spaans leren is dan ongetwijfeld een van je prioriteiten. Verhuizen of reizen naar een nieuwe land is een fantastische maar ook intense ervaring, en verhuizen terwijl je de nieuwe taal aan het leren bent kan een best overweldigend zijn. Daarom hebben we deze Tips om Snel Spaans te leren als je in Spanje woont.

Hoe kan ik snel Spaans leren?

Hoewel er geen “magische pil” is, zijn er zeker wel beter manieren en ‘truukjes’ om snel een taal te leren. Lees onze vijf tips om snel Spaans te leren als je in Spanje woont. Je zult zien dat je dan al snel Spaans zult spreken. Zo wordt Spanje nóg leuker!

5 Tips om Snel Spaans te leren als je in Spanje woont

#1. Begrijp dat Spaans leren niet gemakkelijk is!

Er zijn verschillende manieren om een nieuwe taal te leren en ze zullen niet allemaal voor je werken. Niemand verwacht dat je meteen perfect Spaans zult leren en meteen vloeiend spreekt. Hoe sneller je dit idee kunt accepteren, hoe sneller je de angst en schaamte kunt overwinnen die gepaard kunnen gaan met het leren van een nieuwe vreemde taal. Ontspan, ontdek welke methode voor jou werkt, oefen en geniet van het proces. Spaans leren is vooral ook heel leuk! Stapje voor stapje leer je nieuwe woorden en zul je de mensen in je omgeving steeds beter verstaan.
 

Spaans leren wonen in Spanje

 

# 2. Spaans, Spaans, Spaans.

Onbewust of bewust… probeer de hele dag met de tal bezig te zijn. Let op straatnaamborden, advertenties op bussen, lees voedseletiketten als je gaat winkelen, luister naar de gesprekjes als je in de rij voor de kassa (of waar dan ook) staat… alles helpt. Vier je triomfen als je woorden herkend, of hele zinnen begrijpt. Bestel je dagelijkse kopje koffie bij je buurtcafé in het Spaans. Ontdek de trefwoorden of woordgroepen om vooruit te komen en oefen met beleefdheden zoals Buenos Días, por favor, gracias, en gebruik ze dagelijks. Ze worden dan automatisch en geven je meer vertrouwen. Dit alles helpt om Spaans te leren als je in Spanje woont.

Meer dagelijkse Spaans woorden leren?

Lees: Spaanse woorden die veel gebruikt worden

# 3. Studeer

Naast bovengenoemde tips, is de old-school method ook erg effectief: studeer Spaans! Als je het leuk vindt om alleen te leren, er zijn veel boeken, websites en apps die je kunnen helpen Spaans te leren. Bovendien zijn er duizenden YouTube-video’s, podcasts en apps waarmee je zelf kunt leren, de meeste gratis.

Tips: 20 Hacks to Learn Spanish

Luister of bekijk video’s tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer of thuis, hoe meer, hoe beter. Gebruik maken van technologie kan een lichtere en gemakkelijkere manier zijn om te leren, aangezien veel apps erop gericht zijn het leerproces leuk en spelachtig te maken.
 

Taalcursus Spaans in Spanje

 

# 4. Maak deel uit van een groep Spaanse studenten (online).

Maak deel uit van een groep – b.v. een groep op Facebook, of wat dan ook – het stelt je in staat om in een gestructureerde omgeving de nieuwe taal te leren. Of vol een cursus volgen in de stad waar je woont.

Lees: De Leukste bestemmingen om Spaans te leren in Spanje

Je krijgt feedback, je wordt gehoord door andere mensen uit verschillende landen die ook Spaans proberen te leren. Zoek contact met andere buitenlanders die Spaans aan het leren zijn, of met andere mede-Nederlandders om samen te Spaans studeren en Spaans te oefenen (zonder in de val te lopen en alleen nog maar Nederlands te spreken natuurlijk.. ).
Een supergoede en effeciciente manier om snel Spaans te leren, is is door online Spaanse lessen te volgen. Het grote voordeel van online Spaanse lessen is de flexibiliteit in tijd en plaats: je kunt de lessen volgen waar je maar wilt. De tijd die je bespaart – je hebt immers geen reistijd – kan worden gebruikt door nieuwe woorden in het Spaans te leren.
 

Online lessen Spaans

(privé of kleine groepjes)

Met gratis proefles!

 

# 5. Wees creatief tijdens het Spaans leren

 

Tips Spaans leren in Spanje

 
Maak kaarten, probeer je e-mails in het Spaans te schrijven, bekijk het nieuws in het Spaans, luister naar de radio, leer door liedjes in het Spaans te zingen (in je hoofd of hardop…) Veel plezier met vrienden of familie die Spaans oefenen. Als je in een stad woont met veel cultureel aanbod, zoals Madrid, Barcelona, Valencia of Sevilla, kun je naar het theater, musea bezoeken en films in het Spaans kijken.

Maar ook in de kleinere steden en dorpen van Spanje zijn altijd culturele activiteiten, een bioscoop of een festivals om het de Spanjaarden in contact te komen en je Spaans te oefenen.

Hoewel je soms best wel eens ontmoedigd zult zijn tijdens het proces Spaans leren.. hou vol! Het zal je zo veel opleveren! Spaans leren (online) is echt een goede investering in je toekomst en tegelijkertijd in je dagelijkse leven.. het zal je helpen te genieten van je verblijf in een Spaanstalig land.

Heb je nog vragen? Je kunt je contact met ons opnemen, ook als je belangstelling hebt voor een taalcursus Spaans in Spanje.

Veel succes met het snel Spaans Leren als je in Spanje woont.

Meer tips:

7 Tips om Snel Spaans te Leren

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *