Over Taalcursussen Spaans in Spanje


Waarom je naar Cádiz wil voor een taalcursus Spaans

donderdag oktober 14, 2021 | Reizen in Spanje | Posted by studyspanishinspain

555 views
 • English
Why you should definitely go to Cádiz

Cádiz – een gezellige, kleine mediterrane stad – heeft een rijke geschiedenis, een uitstekende eetcultuur en prachtige, diverse landschappen, afgezien van een prachtig stadscentrum en overal zandstranden. Vóór de pandemie was Cádiz in 2019 opgenomen in de New York Times-lijst van “52 Places to Go”, terwijl TripAdvisor Cádiz op de achtste plaats had staan op de lijst van European Destinations On The Rise voor 2018. De journalist Isidoro Merino in de Engelse versie van El País schreef over deze tot nu toe enigszins ondergewaardeerde stad in de hoek van Spanje en noemde het een must-see bestemming in Spanje. Wil je weten wat er in Cádiz gebeurt? Wat doe je in Cádiz terwijl je Spaans leert? Bekijk het hier en zie waarom je zeker naar Cádiz moet gaan, een uitstekende bestemming voor een Spaanse taalcursus in Spanje.
 

Beach day learning spanish in Cadiz

 

Reasons to study Spanish in Cádiz

Redenen om Spaans te studeren in Cádiz

Tot nu toe is Cádiz (nog) niet zo populair bij internationale toeristen. Waarschijnlijk is dat een van de redenen waarom het zo’n uitstekende keuze is voor een Spaanse onderdompelingscursus, omdat het een ander gevoel heeft dan de andere mooie steden in Andalusië (Sevilla, Córdoba, Málaga, Granada).

Cádiz heeft een veel relaxtere sfeer: het is er minder druk en je ziet niet zoveel toeristen. Hier kun je Spaans leren en Spaans spreken! De stad is vol geschiedenis, heeft een fantastisch klimaat en er zijn maar liefst 83 stranden om te verkennen. Waar wacht je op? Boek snel een taalcursus Spaans in Cádiz!
 

Learn spanish in Cadiz sain

 

What do to in Cádiz

Cádiz ligt aan de Atlantische Oceaan in Andalusië aan de Costa de la Luz. Cádiz wordt algemeen beschouwd als de oudste stad van de westerse wereld. Cádiz werd gesticht als Gadir in 1100 voor Christus. door de Fenicische; ze maakten van Cádiz een belangrijke handelskolonie. De beroemde Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus maakte zijn vier reizen over de Atlantische Oceaan vanuit Spanje; op zijn tweede reis naar de Nieuwe Wereld vertrok hij op 24 september 1493 met 17 schepen vanuit Cádiz.
 • Hier vind je de beste tips en inspiratie voor wat te doen in Cádiz na je Spaanse lessen en in de weekenden. Kom samen met je klasgenoten of ga op een van deze avonturen alleen en verken deze unieke regio van Spanje!
 • Bezoek de prachtige zandstranden. Een van de mooiste stranden van Cádiz is Playa la Caleta, in een mooie omgeving met een natuurlijke haven. Playa la Caleta ligt tussen twee kastelen, Castillo de Santa Catalina en Castillo de San Sebastián, waardoor het een cultureel gevoel heeft.
 • Drink een Spaanse koffie op het koloniale Mina Square en geniet van de heerlijke sfeer
 • Bezoek het beroemde carnaval van Cádiz (in februari/maart). Je zult tal van indrukwekkende verkleedkostuums zien terwijl je de straten van Cádiz verkent. Het carnaval is hier een groot feest, en het is ongelooflijk om te zien hoe gepassioneerd de lokale bevolking erover is.
 • Bezoek de kustplaats San Lucar de Barrameda, beroemd om zijn paardenraces in de zomer op het strand.
 • Ontspan bij de chiringuitos van Playa de la Victoria. Chiringuitos zijn typisch Spaanse strandrestaurants die bekend staan om het heerlijke en fantastisch geprijsde visgerechten.
 • Vergeet niet enkele kerken in Cádiz binnen te gaan. De mix van bouwstijlen maakt ze echt bijzonder. Een van de grootste kerken in Spanje en het “juweel in de kroon van Cádiz” is de met ijs gewelfde Catedral Nueva.
 • Bezoek een van de versterkte wijnmakerijen in Jerez de la Frontera, een klein stadje ongeveer 40 kilometer ten noorden van Cádiz.
 • Als je een flamencoshow wilt zien, bezoek dan de Peña Flamenca Camarón de la Isla, genoemd naar de beroemde zanger. Er zijn wekelijks shows en het is een goede plek voor authentieke flamenco.
 • De bergen van Cádiz staan vol met prachtige witte dorpjes waarvan Grazalema en Zahara de la Sierra favoriet zijn. De dorpelingen vergoelijken hun huizen nog steeds met kalk zoals ze dat vroeger deden, meestal een keer per jaar voor een plaatselijk feest.
 • Passeer de kleurrijke Mercado Central de Abastos
 • Bezoek de parken van Cádiz. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan bomen, waarvan er vele zijn meegebracht door de expedities van Christoffel Columbus in de Nieuwe Wereld.
 • Neem in het weekend de bus naar Tarifa, gewoon om te bezoeken of wind- of kitesurflessen te nemen met uitzicht op Afrika voor de deur. Wist je dat je vanuit Tarifa een dagtocht naar Marokko kunt maken?
 • Mis Sevilla niet, een van de meest intrigerende Spaanse stden om te bezoeken, op slechts anderhalf uur van Cádiz. Bekijk de kathedraal van Sevilla en La Giralda, de Barrio de Santa Cruz, of de kleurrijke wijk Triana niet, door de brug over de rivier de Guadalquivir over te steken naast de Torre de Oro.

 

Review van een Student in Cádiz:

“#Cádiz was de perfecte keuze voor een Spaanse taalcursus voor mij: zon, zee en prachtige zandstranden. De #Spaanse school in Cádiz heeft een perfecte grootte en het personeel en de studenten zijn erg vriendelijk! Echt een super leuke tijd gehad!” (Barbara)

Spaans leren in Cadiz >

 

Spanish and surf Cadiz Spain

 

Spaans & Surf in Cádiz

De lange kustlijn in de provincie Cádiz zit vol met plekken waar je goede omstandigheden kunt vinden om te surfen; Cádiz is waarschijnlijk een van de beste plekken in Spanje voor surflessen vanwege de perfecte weers- en windomstandigheden. De kust van Cádiz biedt verschillende plekken om te beginnen met surfen. Met verschillende golfomstandigheden het hele jaar door, van juni tot september zijn de golfomstandigheden milder en is de initiatie in deze sport perfect. Het officiële surfseizoen loopt van oktober tot april, min of meer. Veel surfscholen vind je in Cádiz en langs de Costa de La Luz, zoals onder andere in Cónil de la Frontera en in het kleine strandstadje El Palmar.
 

Spanish Lessons Cadiz Spain

 

Taalcursussen Spaans in Cádiz

Meer info

 

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *