Over Taalcursussen Spaans in Spanje


Waarom Spaans leren in Spanje: 6 redenen

dinsdag juli 27, 2021 | Spaanse Taal | Posted by studyspanishinspain

1039 views
  • English
Reasons to Travel to Spain to learn Spanish

Dit is een heel goed moment om een reis naar Spanje te plannen. Reizen en het leren van een nieuwe taal brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, een kans om te groeien en nieuwe perspectieven te verwerven. Net waar we allemaal aan zijn na anderhalf jaar corona pandemie. Spaans leren in Spanje en tijd doorbrengen met het verkennen van dit prachtige land kan een echte life-changer zijn en de scholen in Spanje zijn corona-proof. Lees verder: Waarom Spaans leren in Spanje: 6 redenen

Waarom Spaans leren in Spanje: 6 redenen

1. Op reis kun je zo veel leren

Spanje is een prachtig land vol geschiedenis en fascinerende moderne cultuur. Tijdens het volgen van Spaanse lessen leer je over de geschiedenis en cultuur van Spanje. Terwijl je Spaanse lessen (meestal) in de ochtenden plaatsvinden, heb je de middagen om de fantastische steden van Spanje te verkennen. Je kunt er toffe musea bezoeken voor moderne kunst, wetenschap of geschiedenis, hippe en oude wijken, mooie pleinen en andere toeristische hoogtepunten.

Reizen en wonen in Spanje is een uitstekende gelegenheid om meer over het land te leren, en al helemaal wanneer je je reizen combineert met een taalcursus Spaans waarbij je een aantal weken op een (of meer) bestemmingen in Spanje verblijft. Je zult in Spanje waardevolle herinneringen maken die een leven lang meegaan!

2. Je leert ook vooral over jezelf!

De Spaanse taalscholen in Spanje zijn een geweldige plek om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden voor het leven te maken.

Vooral als je alleen reist, ben je in het begin misschien vóór je vertrek naar Spanje bang dat je je wat geïsoleerd zult voelen. Maar dat zal niet lang duren! Op de Spaanse school ontmoet je medestudenten en gelijkgestemde reizigers om mee in contact te komen. Je zult zien staan hoeveel mensen je zult ontmoetenen hoe makkelijk het contact leggen gaat, zelfs met mensen met verschillende culturele of sociale achtergronden.

Als je meer mensen leert kennen, word je je ook meer bewust van je eigen interesses en voorkeuren. Misschien wil de rest van de groep vandaag even relaxen, maar heb je zin om erop uit te gaan en de omgeving te verkennen? Doe het dan vooral. Hoe meer je reist en weg bent uit je eigen leven, hoe meer je jezelf leert kennen en naar je innerlijke stem gaat luisteren.
 

Learn more about Spanish courses in Spain

Spanish in Spain

 

3. Kom uit die bekende comfort zone

Als je nog geen Spaans spreekt, kun je je een beetje ongemakkelijk voelen als je naar Spanje komt, omdat je niet zo goed communiceert met de lokale bevolking, niet zoals je gewend bent in je eigen land. Maar maak je geen zorgen, met een beetje oefening en wat leuke Spaanse lessen heb je het snel onder de knie. En vergeet niet: de lokale bevolking in Spanje je echt niet zal beoordelen op het juiste gebruik van de Spaanse grammatica wanneer je probeert te communiceren en te kopen in de winkels.

Het belangrijkste om je taalvaardigheid te verbeteren is om niet verlegen te zijn. Probeer in plaats daarvan Spaans te spreken – het is superleuk om verder te komen in je Spaans, en je wordt gaandeweg beter.

4. Geef je zelfvertrouwen een boost!

Nu hebben we het al gehad over verschillende uitdagingen in het dagelijks leven die je kunt overwinnen als je in Spanje reist. Maar een reis naar Spanje kan je ook de kans geven om angsten los te laten en iets heel nieuws te doen!

Spanje biedt verschillende avontuurlijke sporten zoals paragliden in Spanje, ziplinen, rivierraften, wandelingen in de natuur. Een andere geweldige kans om iets nieuws te doen, zijn watersporten zoals duiken langs de Spaanse kusten, surfen in Cadiz, kitesurfen in Tarifa en meer. Als je zo iets nog niet eerder hebt gedaan, grijp dan je kans en voel de adrenaline door je aderen stromen.
 

Kitesurfing Cadiz Spain

 
Als je hier later aan terug zult denken – wetend dat je je in het begin misschien een beetje onzeker voelde, maar toen de angst versloeg en van het moment genoot – zul je zo trots op jezelf zijn!

Avontuurlijke sporten kunnen je ook helpen om jezelf te leren motiveren. Wandelen over de trails in Spanje, of surflessen nemen, is bijvoorbeeld een geweldige natuurlijke ervaring die je in contact brengt met je lichaam en je leert mentale grenzen te overwinnen.

Als je niet van avontuurlijke sporten houdt, geen probleem, er zijn genoegandere uitdagingen. Het belangrijkste is om nieuwe dingen te proberen. Wat dacht je van een kookworkshop of flamenco danslessen?

Read more about:

Spanish language courses & Flamenco Dance lessons in Spain

5. Become more open-minded

Reizen en wonen in Spanje kan soms een beetje chaotisch zijn. De infrastructuur, de regels, de mensen……. alles is anders. Het verkeer kan verwarrender en vooral luider zijn; er zijn andere sociale regels, mensen doen dingen anders. Dit kan best een uitdaging zijn tijdens je taalreis in Spanje. Maar je zult een manier vinden om er mee omte gaan en je hebt je vast snel aangepast aan deze “problemen”.

Door de ervaring in een ander land te leven en de Spaanse taal en cultuur te leren, zul je flexibelerw worden en later anders kijken naar je degelijkse leven in je eigen land. Al met al, wat je “levenslessen” ook zullen zijn, je zult waardevolle ervaringen zult opdoen tijdens je reis in Spanje!
 

Visit Madrid Museo del Prado

 

6. Spaans is een wereldtaal

Wat je toekomstplannen ook zijn, Spaans spreken is een geweldige skill die toekomstige werkgevers en universiteiten zeker zullen waarderen. Waarom Spaans leren in Spanje? Spaans is een wereldtaal, een van de snelst groeiende talen ter wereld. Meer dan 320 miljoen mensen spreken Spaans; het is de tweede meest gesproken taal ter wereld (na Chinees) en de moedertaal van 400 miljoen mensen en de primaire taal in meer dan 22 landen!

We hopen dat je met dit artikel “Waarom Spaans leren in Spanje: 6 redenen” nog wat inspiratie hebt gedaan. Als je klaar bent om een taalcursus Spaans te boeken, of je hebt vragen, neem contact met ons SpaanslereninSpanje op!

 

Learn more about Spanish courses in Spain

Spanish in Spain

 

Lees ook:
De mooiste stranden van Spanje

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *