Over Taalcursussen Spaans in Spanje


Waarom Spaans leren in Tarifa: walvissen spotten, kitesurfen en meer

vrijdag augustus 12, 2022 | Reizen in Spanje | Posted by studyspanishinspain

938 views
  • English
Why Learn Spanish in Tarifa

In het meest zuidelijke stadje van Spanje ligt Tarifa, waar je een mooie mix vindt van natuur, cultuur en buitenactiviteiten. Daarom is het een perfecte plek om Spaans te leren, vooral als je van watersporten houdt, zoals kitesurfen. Maar er is meer te doen in Tarifa. Ga dolfijnen en walvissen spotten, of maak een dagtocht naar Marokko maken, en een wandeling langs de prachtige kustlijn. Tarifa is ook een uitstekende plek om te ontspannen. Dus als je op zoek bent naar een kleinere Spaanse stad met een ontspannen sfeer waar je lekker lang van de zon kunt genieten, kies dan voor Tarifa. Wil meer weten? Waarom Spaans leren in Tarifa: walvissen spotten, kitesurfen en meer.

Kite surfing in Spain

What to do in Tarifa?

The historical town

Tarifa ligt in de provincie Cadiz en is het meest zuidelijke puntje van Europa; hier komen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samen, en de culturen van Europa en Noord-Afrika.
Tarifa heeft 18.000 inwoners en ligt aan de Costa de la Luz, een van de minder toeristische kusten van Spanje met meerdere mooie stranden. Je vindt ook de stad Cádiz aan deze kust. Tarifa is uniek omdat het ene deel van de stad aan de Middellandse Zee ligt en het andere aan de Atlantische Oceaan. Naast twee zeeën kruisen hier ook twee winden, namelijk de Poniente en de bekende en typische ‘Levante’. De Levante is een sterke wind die over de kust waait om van links de kust over te steken. Het kan vrij matig beginnen, maar kan oplopen tot 40-50 knopen of meer. Dankzij deze sterke wind dat Tarifa een mekka is voor kitesurfliefhebbers, die kitesurfers van over de hele wereld naar Tarifa, Spanje brengt, vooral tussen april en oktober.

De historische oude binnenstad van Tarifa en de mooie middeleeuwse stadsmuren staan op de Spaanse monumentenlijst. Ook al is de oude stad relatief klein, je kunt er heerlijk verdwalen in de smalle, witte straatjes en voortdurend nieuwe cafés en winkels ontdekken. Door de ligging heeft Tarifa veel Moorse invloeden. Het is relatief rustig gedurende het jaar, maar vooral tussen april en oktober kan het druik worden als veel kitsurfers van over de hele wereld naar Tarifa komen. Wist je dat je Marokko vanuit Tarifa kunt zien liggen? De stad ligt op minder dan 14 kilometer van de noordkust van Marokko en je kunt de Noord-Afrikaanse kustlijn met het blote oog zien liggen!

DE STRANDEN VAN TARIFA EN BESTE SPOTS OM TE KITESURFEN

De stranden rond Tarifa zijn prachtig. Het kleinere strand Playa Chica ligt tussen de stad en het schiereiland Isla de Palomas; een paar minuten lopen van de oude stad. Ook in de winter kunt u hier uit de wind zitten en genieten van de zon.

Playa de El Balneario ligt aan de andere kant van het schiereiland, aan de Middellandse Zee. De kitesurfers zijn hier actief. Playa de El Balneario verandert later in het strand van Los Lances, het populairste strand onder kiters. Het strand van Bolonia, iets verder richting Cádiz, is meerdere malen uitgeroepen tot mooiste strand van Spanje.

Leuke activiteiten die je in Tarifa naast je Spaanse lessen kunt doen zijn onder andere paardrijden, wandelen, snorkelen, duiken of (leren) kitesurfen! De Spaanse school kan kitesurflessen voor je regelen (Spanish & Kitesurfing in Tarifa). Er is ook een programma Spaans & Yoga in Tarifa (neem contact met ons op voor meer info). Andere leuke opties zijn paardrijden, snorkelen, duiken of (leren) kitesurfen!

Waarom Spaans leren in Tarifa: walvissen spotten, kitesurfen en meer

Lopen langs de kust van Tarifa

Na de Spaanse les, kun je heerlijk lopen in Tarifa. Als je het stadje uitloopt richting Algeciras, kom je bij een bord met een aangegeven route van 25 kilometer. Maar je kunt ook kortere wandelingen maken van bijvoorbeeld 5 kilometer. Tijdens de hele wandeling kun je de kust van Marokko zien.

Palms Trees Beach Tarifa

Een andere mooie wandeling is van het centrum van Tarifa naar Isla de Palomas. Helaas kun je het eiland zelf niet op omdat er een hek omheen zit, maar je kunt wel een tijdje in die richting lopen. Vanaf Isla de Palomas heb je een prachtig uitzicht op zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan.

3 LEUKE DAGTRIPS VANUIT TARIFA

Vanuit Tarifa kun je makkelijk andere mooie steden van Andalusië bezoeken, zoals b.v. Cádiz. Cadíz is een mooie stad waar veel te zien en te beleven is. Wil je deze stad bezoeken? Lees dan onze tips over what to do in Cadíz. Als je iets verder reist, dan kun je je Spaanse taalcursus in Tarifa combineren met weekendtrips naar Sevilla of Málaga. Wil je iets anders doen? Hier zijn drie tips voor een unieke dagtrip vanuit Tarifa.

Beautiful views beach Tarifa

BEZOEK MAROKKO VANUIT TARIFA

Ga een dagje naar een ander continent en bezoek Marokko in Afrika! Vanuit Tarifa gaan er dagelijks verschillende veerboten (een enkele reis is ongeveer een uur) naar Tanger.

Je kunt een dagtour boeken waarbij je bij aankomst in Tanger opgewacht wordt door een gids die je meeneemt op een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Tanger. Je bezoekt cap spartel, het indrukwekkende paleis van de sultan, de grotten van Hercules en je verkent de kasbah, de medina en de souk of oftewel de markt. Hier heb je vrije tijd om door de met kleuren en geuren gevulde straten te slenteren.

De meeste dagtochten zijn inclusief lunch in een traditioneel marokkaans restaurant in een typische setting.

APEN ZIEN IN GIBRALTAR

Vanuit Farifa kun je ook gemakkelijk een dagtocht naar Gibraltar maken. Gibraltar ligt op ongeveer 50 kilometer van tarifa en een uur met de auto of bus. De britse kolonie staat bekend om de vele apen die er leven. Een van de attracties van deze tour is The Pillars of Hercules. Daar kun je genieten van het uitzicht op Noord-Afrika, Marokko. Je bent dan boven Europe Point, het eindpunt van Europa. Daarna ga je naar de top van de rots, waar je de Sky Walk een glazen uitkijkplatform kunt zien, en de de apen gaat bezoeken.

WALVISSEN EN DOLFIJNEN SPOTTEN IN TARIFA

FIRMM biedt walvisexcursies aan van april tot oktober. Naast avontuur, hebben deze tours ook een educatief karakter. Als de tour begint, krijg je uitgebreide informatie over de walvissen en dolfijnen die in de Straat van Gibraltar voorkomen. Tijdens de rondleidingen worden de dieren zo min gestoord.

Whale watching Kitesurfing

SPAANS VOOR KINDEREN IN TARIFA

Wist je dat de Spaanse school in tarifa verschillende gezinsprogramma’s aanbiedt, waaronder Spaans voor kinderen en Spaans voor tieners? Het Spaans voor kinderen is voor kinderen die met hun ouders naar Tarifa komen. Het hele gezin kan zijn eigen accommodatie vinden of een Spaans gastgezin of een appartement boeken via de school.

Terwijl de ouders ontspannen, Spaans leren of kitesurfen, komen de kinderen naar de Spaanse les! We bieden een actief en leerzaam Spaans taalprogramma met de kans om Spaanse kinderen van hun eigen leeftijd te ontmoeten.

Daarnaast zullen ze samen buiten de klas enkele activiteiten doen; de perfecte gelegenheid om de theorie in praktijk te brengen, spaans te spreken en een andere cultuur te ervaren. De activiteiten zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Natuurlijk zijn er ook watersportactiviteiten voor de kinderen tijdens het Spaans leren in Tarifa.

Hoe reis je naar Tarifa?

Kom je Spaans leren in Tarifa? Het dichtstbijzijndevliegveld is Jérez de La Frontera. De Spaanse school regelt desgewenst een ophaalservice voor je. Andere luchthavens zijn Seville (op 200 km) of Málaga (op zo’n 160 km) Daarnaast zijn er directe bussen naar Tarifa.

We hopen dat je “Waarom Spaans leren in Tarifa: walvissen spotten, kitesurfen en meer” leuk vond om te lezen. Op zoe naar meer tips? Neem gerust contact op of lees de andere artikelen op ons blog over Spaans Leren in Spanje.

Wil je je opgeven voor een taalcursus spaans in Tarifa?

Neem dan contact op met een van onze cursusbegeleiders.

Spanish Students in Spain

“Tarifa is een prachtige plek om Spaanse lessen te volgen. Ik wist dat ik de juiste keuze had gemaakt vanaf het moment dat ik aankwam. De Spaanse lessen bevatten wat geschiedenis en cultuur van Spanje, wat het leren van talen gemakkelijker maakte en de algehele ervaring rijker maakte. Ik beveel ten zeerste aan om Spaans te leren in Tarifa; ik zou zo teruggaan. (Mariah)”. (Lees meer reviews).

Spaans in Tarifa

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *